Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи 
 Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ChatChat   ВходВход 

Дон Карлос
Иди на страница 1, 2, 3 ... 81, 82, 83  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    FOREX-FREEZONE Форуми -> FOREX
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
whoami999
Цаца

МнениеПуснато на: Нед Юни 25, 2006 2:08 am    Заглавие: Дон Карлос Отговорете с цитат

Отварям тази тема, защото човекът който е с този псевдоним има много написани неща в други форуми, които ще е хубаво да се четат от нас! За доброто на този форум ще е добре да се пейстнат тук и Дон Карлос да изразява своите уникални глобални виждания за валути, икономики и политика.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Viktor
Планктон

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Нед Юни 25, 2006 2:13 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Линкове ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Trader-Joe's ™
Планктон

МнениеПуснато на: Нед Юни 25, 2006 4:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен мястото на тази тема не е точно тук , пък и Дон Карлос дали е съгласен ...
Върнете се в началото
whoami999
Цаца

МнениеПуснато на: Нед Юни 25, 2006 7:35 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Опитах се да прочета всичко написано от Дон Карлос в един друг форум, в който има над 900 изразени мнения и не успях да се справя !
Нещо не мога да открия начин да чета мненията. Иначе с удоволствия ще пействам неща от Дон Карлос, когато имам настроение за това и един ден ще ги пейстна всичките Wink
Темата може и да не и е мястото тук и ако това е така, нека модераторите да решат къде и е. Извинявам се за което. Мога и да я изтрия-само да се поиска това от мен!
Върнете се в началото
GGG
Кит

МнениеПуснато на: Нед Юни 25, 2006 9:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ako Дон Карлос изрази желания ще я преместя във Форекс-тийм
Върнете се в началото
supertrader
Цаца

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Нед Юни 25, 2006 7:13 pm    Заглавие: GGG Отговорете с цитат

Той може да си общува с колетите в дискусии , стига да не се повлияе от спречкването -стартовото.Той малкия -палавник със сигурност ще намери и той общ език с него , нали знаеш че се получават добри дискусии с него и на много от колегите ще им е приятно да дискутират с него , аз дори съм забелязал че между колегите пък има такива които също имат добри идеи по отношение на една такава търговия.А има какво да прихванат и от него.
Върнете се в началото
whoami999
Цаца

МнениеПуснато на: Пон Юни 26, 2006 3:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще се опитам да преместя всички писани от Дон Карлос неща тук.
Ще бъде бавен и мъчителен процес, защото издирвам написаното от него по час и дата. Егати и форума не е като нашия лесен за навигация!

Дон Карлос:
Уважаеми колега, нещо си се заблудил. Никога не съм твърдял, че търгуването на
даден мейджър може да се замени от комбинация на търговия на съответните два
кроса. Нещо повече - аз съм заклет враг на този начин на търговия. Зная обаче, че
поради липса на друга възможност, някои колеги го използват, когато разполагат
само с американска платформа за търговия на фючърси и желаят да направят сделка,
която да е равностойна на сделка на спот пазара.Защото тази платформа е само
доларова базирана, т.е. инструментите са /с нищожни изключения/ само xxx/USD.
Но на мене никога не ми ми се е налагало да търгувам по този начин, защото без да
се задълбочавам, ми се струва, че не винаги сметките излизат.
Но аз категорично твърдях и продължавам да твърдя, че текущият курс на ВСЕКИ
крос се се получава от умножението или делението на два мейджъра или две доларово
базирани двойки.
В момента е много удобно да направиш някои аритметични действия и да се убедиш
в това, тъй като пазарът "спи". Например:
GBP/JPY = USD/JPY x GBP/USD = 116.57 x 1.8180 = 211.92.
GBP/GHF = GBP/USD x USD/CHF = 1.8180 x 1.2485 = 2.26977 = 2.2670
EUR/JPY = EUR/USD x USD/JPY = 1.2509 x 116.57 = 145.8174 = 145.82
GBP/CAD = USD/CAD x GBP/USD = 1.1235 x 1.8180 = 2.042523
GBP/NZD = GBP/USD : NZD/USD = 1.8180 : 0.6076 = 2.9921
/тук особенността е, че курс купува делен на курс купува дава курс продава.
EUR/GBP = EUR/USD : GBP/USD = 1.2509 : 1.8180 = 0.68806
и тъй нантатък. Ако има незначителни разлики, те се дължат на моменталното изключване
на сървъра при затваряне и са липсвали няколко секунди за изравняване на курсовете.

И пак подчертавам мнението си, че кросовете нямат собствен живот, защото и една година
никой в целия свят да не извърши НИКАКВА СДЕЛКА в даден крос, курсът му пак ще се
мени съобразно курсовете на доларово базираните двойки от които зависи.
Та пита се в задачката какъв техн. анализ в общоприетия смисъл може да се направи в
даден крос, който е зависим? Отговорът е - никакъв.
Желая ти успешна седмица!
Върнете се в началото
whoami999
Цаца

МнениеПуснато на: Вто Юни 27, 2006 8:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Започвам с побликуването!

2004. 26.05. Дон Карлос:

Добър ден на всички ! Аз съм нов във форума.

Желая ви успех !
Върнете се в началото
whoami999
Цаца

МнениеПуснато на: Вто Юни 27, 2006 9:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Дон Карлос:
Аз въпроси не си задавам. Но гледам да не бъда "употребен" от кукловодите.
Мисля, че до някъде успявам...

...теориите, са за това - да може тези, които дърпат конците да контролират пазара.
Останалите са марионетки.

Разбира се, че има начин да се правят по 20 - 30, че и доста повече пипса. Съдя по себе си, нека да не
звучи нескромно. При това нищо не разбирам от анализи, графики, свещи, Фибоначи и пр.
Просто си имам мои си правила, които следвам...

...Аз влизам във форума, тъй като по цял ден съм на компютъра
/занимавам се предимно с форекс/ и от време на време искам да видя какво се пише. Пък и ще ми се да
науча нещичко... Аз дори и някои елементарни термини не зная.
Трябва да призная обаче, че във форума съм срещал невероятно точни прогнози !
Само че ако почна сляпо да ги изпълнявам, без да имам подготовка, само ще се объркам.
Разбираш ли ме?
Успех на всички инвеститори !

...моето първо правило е: "Никога не поставяй stop loss." Вийдаш какво става, когато акулите
ги обират понякога.

...това за железните нерви е задължително. Миналата година купих фр./йена. То пък тръгна
надолу. Като слезе неприлично много, удвоих. Пак надолу. Четворно, после осморно. По този начин
много свалих цената на която съм купил. Накрая, след около месец, затворих с отлична печалба.
През това време търгувах други двойки, разбира се.
Само че освен нерви се иска и дебела сметка...

...фалшивия пробив беше първия петък на месеца - данните за безработицата. За това говорих
по-долу: кукловодите дръпнаха конците и обраха стоп лосовете. Парадокс, нали? Точно тези които
бяха ги поставили, сърбаха попарата.

Здравейте, колеги ! Имам един въпрос. Моля ако някой знае или има предположения, да ми отговори.
Сделка на каква стойност трябва да се направи, за да се отрази на курса с определен брой пипсове -
напр. 1, 5 или 10 , ако приемем, че в същия момент не се извършва никаква друга сделка.
Разбира се, това ще зависи и от количеството на паричната маса в обръщение и други фактори.
Тъй че едно ще бъде при щ. долар и евро, съвсем друго при шв. франк.
Моля колеги, ако някой знае нещо по въпроса, да отговори. Предварително благодаря.
Успех на всички инвеститори !

нека се абстрахираме от срещуположни ордери и каквито и да било други фактори.
Въпросът ми е дали има ниакаква формула, напр. при покупката на една десетохилядна от масата в
обръщение на дадена валута, цената и се покачва с 1 пипс. Или нещо такова.
Колеги, моля обърнете по-сериозно внимание на въпроса ми, защото май ми се заражда идея за общото
благо.

А propo, при доскорошните интервенции BOJ вероятно е имала разчети колко $ да купи, за да падне
Йената с еди колко си.

Възможно ли е при продажба на 15 млн. пазарът да "откаже да падне с 15 - 20 пипса?

...не съм наясно дали това, което си
мисля, може да се контрира по някякъв начин.

А как правят курсовете маркет мейкърите? чрез сделки или механично?

...не пренебрегвам насрещните ордери. Засега само размишлявам. Пък и на това може да му се
намери колая. Например хеджиране.

...за размера на "похарчените" от БОЖ пари за интервенция зная, но не ми се изправя косата,
тъй като почти е опадала... Това в кръга на шегата.

... от това, което правят фондовете през лятото, може да се изкарат добри пари. Особено ако
след бързото смъкване последва и бързо покачване. Многократно през няколко минути покупки и
продажби на зиг заг през 20 - 30 пипса. За целта може да се направи серия условни поръчки.
Малко е рисковано, но ако го направиш внезапно и хванеш бика за рогата...

примене това дава отлични ресултати. Наи-малко в 70-80% от случаите. А колкото
пъти се опитам да играя на новина без хедж, все нещо става, че не се изпълнява поръчката-
я интернета спре, я токов удар или брокерът ги върши някакви.
Още повече някой говореше по-долу за ограничаване на загубите. Просто при хеджа няма риск,
а знаеш и че по-лесно се затваря позиция, отколкото се отваря.

Ako moga da si pozwolq edin savet kam igrae]ite na novini.
malko predi towa otvarqte poziciq, hedjirate q bez dopalnitelni
spred i marjin. Nikakwi dopylnitelni orderi !!
Izchakwate novinata i eventualnite ygrichki za obirane na stopove
i kogato pazarat dobie qsna posoka, zatwarqte gubeshtata bez
nikakwa zaguba i pargawo postawqte blizak stop, koito
premestwate periodichno v posokata prez 10 -15 pipsa. Nikakvi
limiti !!! Chakate stopowete da zatvorqt poziciqta.
Posle cherpite edno uiski.
Върнете се в началото
FOREXMASTERS
Шаран

МнениеПуснато на: Вто Юни 27, 2006 10:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега, не разбирам целта която търсиш с тия постове но ме развесели, тъй и тъй си се нагърбил с тежката задача да пишеш "Житие и Битие на грешнева Дон Карлоса" що не почнеш от по-рано, примерно от детската градина, разбери с момиченца или с момченца си е играл предимно, пляскала ли го е мама и тнт, мини през пубертета първата целувка и прочие после направи един анализ по Фройд и Юнг.

Наистина каква е целта на тази папка?
Върнете се в началото
whoami999
Цаца

МнениеПуснато на: Вто Юни 27, 2006 10:41 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Дон Карлос:
...позицията отваряш малко преди новината и я хеджираш, т.е. отваряш друга със съшите лотове,
но в обратна посока. Така при колебаниятя нито губиш нито печелиш. По-точно губиш само
3 пипса от спреда.

...Колеги, извинявайте, ама не мога да се начудя, защо един
от първите ви въпроси е "имаш ли определен таргет"?
ами оставете пазарът да ви го покаже. Какво ще стане
ако напр. купите и тръгне нагоре, ама не стигне до таргета
и почне да слиза? Или пък ако многократно го надхвърли?
Няма ли да ви е яд после?

Скакалец:Не мога да си обясня нещата. Значи във вторник старецът Грийни казва, че Фед ще направи "каквото е необходимо" за да задържи инфлация и търкулна еврото с 3 цента. Сега ВоЕ НАИСТИНА вдигна лихвите, но имало слухове за 5% лихва!? и паунда е надолу 100 пипса. Тия слухове са бетер deus ex machina - винаги на своя пост за да "обяснят" какво се е случило.

Дон Карлос:Точно така, Скакалец! Колеги, не стана ли ясно, че кукловодите просто са си на работното място?
Няма никак да се учудя, ако след не много време паунда поеме рязко нагоре.

...За паунда ли? Ами Те просто напълниха кошницата, а сега са в
обратния влак за да напълнят и чувала. Ако останат трохи - те са за масовката. Само че как да останат,
като й обраха стоповете. Нали за да спечелят Те, някой трябва да загуби.

...Днес в 15,30 ч. излезнаха лоши новини от САЩ. Да ама пазарът тръгна надолу. Не много - 30-40
пипса, но противно на логиката. А беше до болка ясно, че посоката е нагоре. Както и стана.

...И защо доста често напоследък след новини се питаме "какво става?'

...Който мисли, че пазарът не е манипулиран / може би не е наи-точната дума/, нека обясни, защо
настъпи хаосът в първия петък на м. май, 3 минути преди новината.

Скакалец:Излизат новините и паунда потъва със 100 пипса. Два часа след това отново е на изходни позиции. Да не си го изместил ти пазара? Местят го пичовете с многото кинти. Те го потопиха, и те го върнаха. Цялата операция = 3 часа.

Дон Карлос: Благодаря, Скакалец. Значи колкото сложиш на масата, за 4 часа ги правиш наи-малко тройно.
Пари не отиват при пари, а при много пари.

Скакалец: според мен до опит и здрави нерви опират нещата. Колкото умни и мощни да са тия пичове, пазара има 2 посоки, не могат да го закарат в трета.

Дон Карлос: Благодаря. Мене повече ме занимава друг въпрос: паунда сумарно - нагоре и надолу е вече над
300 пипса. Каква ще е печалбата при сделка от 50 000 000 /маржин 500 000/ Нещо се затруднявам
да го сметна...

Скакалец: Помня, Карлос. Честита ти печалба!

Дон Карлос:Скакалец, навярно си спомняш, че този нов връх го предположих след 14 ч. Аз лично отворих
дълга на 8308 и не мръднах от нея. Сега очаквам добра печалба, защото повишението на лихвите вече
се консумира, не без Тяхна помощ.

Скакалец към трети участник:няма какво да бъде смилана информацията, имаш 2 стойности! Тия които движат пазара да не са олигофрени бе?

Дон Карлос:Ясно е, нали, че трябваше да се оберат стоповете на масовката и в двете посоки. За да няма никой
печеливш, а само губещи. Освен Тях, разбира се. И то колосални печалби.

...Всъщност нивото е такова, че печалба има
и в двете посоки. Но нагоре може би ще трябва да почакаш повече. Зависи колко ти е дебела
сметката и колко здрави нервите. ..

Ако е за издържане ще издържа и 5 и повече фигури, ако трябва, случвало ми се е.

..аз нищо не разбирам от тези неща, също от графики, свещи, облаци
и Фибоначи. Но се оказва, че и без тях се чувствам повече от отлично. Мисля си, че ако взема да ги
науча, ще ми се препъне играта.

. ..От вълни нищо не разбирам. Пък и не ми трябва, защото една
бомба, спиране на тока или непредвидена новина ще направят цунами.....

... за мене поставянето на таргет е дори по-голяма грешка от стоп. Така мога да изпусна много
голяма печалба.

...Всеки си има стил на игра. Всички, които печелят са добри. Аз също слагам стопове, но само когато
позицията е в моята посока. Не го казвам с лошо и въобще не ме слушай, но в случая стопа ти е много
ниско. Аз бих го поставил около 2130. Ако върви нагоре, ще го местя нагоре. ако тръгне надолу,
печалбата е 90 пипса. Желая ти успех.
Върнете се в началото
whoami999
Цаца

МнениеПуснато на: Вто Юни 27, 2006 11:26 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Дон Карлос: Аз наистина съм ужасно неграмотен във форекса и никога не съм го крил. И нямам намерение да се
ограмотявам, за да не си разваля търговията. Но за сметка на това резултатите ми са повече от
отлични.

... не бива да се поставят стопове и таргети
при отваряне на позиция. Така или се обричаш на загуба или се лишаваш от евентуална голяма
печалба. Успех !

Защо ги слагате тези стопове, хора ?! Не е ли очевидно какви загуби се инкасират благодарение
на тях ?!

...Не съм играл само евро/$, но си отворих някои стари
извлечения и статистики и се опитах да направя набързо изчисления. Та по мое мнене могат да
се направят средно месечно 650 - 1000 пипса. Но нали разбираш, че това изисква да не се откъсваш от
компютъра и да имаш готовност да правиш по много сделки на ден, особено ако двойката се движи
странично, с малки зиг заги, което е и най-благоприятния момент за правене на пари.
А също така да правиш "дърво"/ серия от няколко свързани условни поръчки за през ноща/.
Успех!

...Никога не мисля предварително, разчитам на интуиция. Но наи-напред трябва да затворя късата
или стопът да ми я затвори. Успех!

..В случая беше важно да си спазя принципа - нито една сделка на загуба !
Желая ти успех !

... аз също съм забелязвал различни котировки. Дори
куриози - при трима брокери три различни котировки в един
и същи момент. Съвсем примерно : 1.2141/1.2145, 1.2144/1.2148
и 1.2148/1.2152. ...работата е, че съм го забелязвал и когато
нямам отворене позиция при никого от тях.

...Колкото до отворените позиции, със сигурност ще ги затворя на плюс, ако трябва и три месеца
да ги чакам. Впрочем никога не затварям позиции на минус. Затова и не поставям стопове.
Успех !

...Рекапитулация на отиграните позиции за седмицата 14 - 18 юни:
EUR/CHF - дълга от 1.5069, затворена на 1.5182 + 113 п.
USD/CHF - къса от 1.2601, затворена на 1.2526 + 75 п.
EUR/USD - къса от 1.2139, затворена на 1.2054 + 85 п.
USD/JPY - дълга от 109.40, затворена на 110.00 + 60 п.
USD/CHF - къса от 1.2638 , затворена на 1.2560 + 78 п.
GBP/CHF - къса от 2.3101, затворена на 2.3074 + 27 п.
EUR/JPY - дълга от 131.27, затворена на 132.14 + 87 п.
EUR/GBP - дълга от 0.6573, затворена на 0.6601 + 28 п.

ОБЩО + 553 п.

Всички сделки са публикувани във Форума до няколко минути след
извършването им, с изключение на затварянето на последните 2 позиции,
тъй като във петък вечерта форумът не работеше.
Отворени позиции към момента:
GBP/JPY - дълга от 200.40, отворена на 18.06
AUD/USD - дълга от 0.6880, отворена на 17.06.
GBP/CHF - дълга от 2.2873, отворена през изминалата нощ.

Успех на всички инвеститори!

Скакалец, от какъв зор ще продавам кабела на 1.75, като малко преди това беше
1.8, а още преди това и 1.9? Тогава купувах, о, как купувах, ако знаеш! ! Не се хвърлям в
сделка без да върна лентата, все едно не съм сядал пред монитора 6 месец
Сега ще споделя едно мое виждане, на което който желае, може и да се посмее. Ако
курсът е някаде по средата за даден период от време, няма НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ дали
продаваш или купуваш, за да спечелиш. Само че в единия случай това става за 2-3 часа, а в другия
2-3 седмици или месеци. В подкрепа - припомнете си, че дори и по време на Великото рали
на еврото, имаше "корекции" от по 8-9 фигури надолу.

/продължение/Дори Великото рали на еврото от малко над 0.82 до 1.2930 продължи
повече от 4 г.като средното движение за година не надхвърляше 14-18-20 фигура.
Ерго, за кое ще чакаме повече - дребна корекция от 80 п. или як тренд от 3.5 - 4 фигури?!
И кое е по-вероятно? Ами ако по време на този доста съмнителен тренд се намесят Те?
Ако гръмне бомба, отвлекат самолет или някои гуверньор с доста премерени приказки
изманипулира пазара?/следва/

/продължение/ Ако съм отворил обаче дълга от 1.2000, то е защото като съм върнал
лентата около месец назад, съм забелязал , че това ниво е под средното за периода.
Т.е, имало е преди това движение надолу - 1, 1.5 фигура. Прибави ги към очакваните
2.5 фигури... Какво става? Не ли малко множко това движение и значително по-
невероятно от това, което ти предлагам - просто едно връщане към нещо, което
е било малко преди това, връщане при това не изцяло. /следва/.

... Доколкото разбирам от
наблюденията, стоп-лосове се поставят средно на 60 -80 п. обратно на очакваната посока. Да
речем при дълга от 1.2000, на 1.1920. Ако ми удари стопа и докато извърша новата сделка, курсът
ще е наи-малко 1.1910 за къса позиция. Спредът за новата позиция дори няма да го броим. Ако
затворя на 1.1750 /което си е едно значително движение - 2.5 фигури / ще имам печалба от
160 п. Като приспадна предишната загуба от 80 п., ми остават 80 п. чисти. Същата печалба ще имам,
ако дочакам 1.2080. Оставям на тебе да прецениш, кое е по-лесно и безпроблемно достижимо при
изходна цена 1.2000 - 1.1750 или 1.2080. /следва/.

Скакалец, 1.56 е твърде далече. Средата за последните 6 м. е около 1.82-1.83. Ако е под това ниво -
купувам, ако е над - продавам. Все пак разчитам доста и на интуицията. Но факта си е факт. Не
затварям на минус, при пълна дисциплина и спокойствие. Може печалбите ми да не са кой знае
какви, но пък са сугурни.

верно е, че понякога изпускам по-големи печалби, но никога не се ядосвам и не съжелявам,
за нещо, което е минало. Но по-често играя по-друг начин, разбира се, когато съм неотлъчно
пред монитора. Тогава оставям позициите сами да се затворят. Като хвана посоката, започвам да
слагам близки стопове, които местя непрекъснато през 10-15 пипса. Така оставям позицията да се само-
затвори, като я "издоявам" максимално. Понякога, когато трябва да отсъствам, слагам и лимит.

... И 400 пипса още няма да ме потопят. Наи-много
да се наложи да умножа оше по 2 или по 4.
Успех !

Здравейте! Желая на всички успешен ден !

Дългата позиция от 200.40 я учетворих на 197.60. Новата средна цена е 198.40. Позицията стана бая
дебела, но пък и печалбата ще е четворна, дай боже !

Винаги съм слагал стопове. Но не когато отварям позиция, а след като вече съм на плюс.
И местя стоповете в посоката през 10-15 пипса, докато позициятя сама се затвори.

...прочетох постинга ти от през ноща в който ме съветваш да затворя
със 100 п. загуба , да обърна посоката и после отово да хвана обратното движение.
Но постфактум и аз зная какво бих могъл да направя. Въпросът ми е какъв е
резонът да инкасирам 100 п. загуба и да тръгна надолу, когато по начало очаквам
движението да е нагоре? После евентуално нови 100 п. загуба и още...
Моят начин на игра изисква желязна дисциплина КАКВОТО И ДА СТАВА.
Иначе ще катастрофирам на първия завой. Мисля, че това, което направих - да
учетворя и да сваля цената на 198.40 е далеч по-добре. Всъщност бъдещето ще
покаже. Все пак ти благодаря за мнението. Успех !

Позицията ми вече е на плюс. От тук нататък всеки пипс се брои за 4 и печалбата е
четворна )))). Май няма какво да спре възхода на двойката, щом
USD/JPY върви нагоре, а и GBP/USD се държи съвсем прилично. Но да не бързаме...
Върнете се в началото
whoami999
Цаца

МнениеПуснато на: Вто Юни 27, 2006 12:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Дон Карлос: вече няколко пъти обяснявах и се опасявам, че ще стане досадно . Ако имаш желание,
върни малко надолу и ще намериш постингите. А ново движение на юг въобще няма да ме стресне.
"Большой прас", както казват руснаците. /По нашенски "Голям праз". Наи-много да удвоя още
веднаж и да излеза с по-голяма печалба.

... бягам като дявол от тамян от прогнози за затваряне. То развитието на
позицията ще си покаже...

Че е приключение, е сигурно. Пък може и да е опасно. Но след като ми дава повече от отлични
резултати вече година и малко, откакто съм в реалната, защо да променям нещо?
Но не съветвам никого да търгува по моя начин, без да го е пробвал сериозно в демото.
Всъщност има три основни условия: железни нерви /каквото и да става/, желязна дисциплина
/каквото и да става/ и не на последно място сериозни финанси. И да не се стряска човек
от евентуалните провали. Аз имам 4 сериозни провала за това време/два от незнание, един
от глупост и един по технически причини/. Но те се равняват само на малко повече от средната
месечна печалба за периода. )). Успех !

Не усреднявам много често/само когато една позиция се държи крайно неприлично и
изглежда безнадежна/ . Пък и не съм се занимавал с подобни аритметики. Правилото
ми е по-скоро друго: да имам ДОСТАТЪЧНО пари в акаунта,за да посрещна всякакви
изненади. И пълна готовност да допълня моментално, ако се наложи. Но досега, слава
богу, не съм стигал до там.

Бертрам:extra a max do kolko % stigash sled usrednqvane?

Дон Карлос: нямам крайно строги правила в това отношение. Пък и много рядко съм само
с една позиция. Обикновено сумарно съм с 3-5 %. Но не рядко стигам и до 8-10 %, ако
съм с повече позиции и с повече К. Или пък ако наскоро съм изтеглил пари от акаунта,
естествено и процента е по-висок, докато наваксам. Успех !

Здравейте ! Желая на всички успешен ден !
През ноща ми е ударен стопа на 198.86 с + 46 п. Това на практика е по 4 = 184 п.
Сега отворих дълга от 197.92 в същата двойка.

...текущият курс на GBP/CHF се получава като умножиш курсовете на GBP/USD и
USD/CHF - това ясно. Тъй като $ е замесен и в двете двойки, до голяма степен
фундамента за него е определящ за движението на паунд/фр.Ако да речем излезнат
да речем добри данни. GBP/USD ще пада, а USD/CHF ще се вдига и ако тези движения
са с еднаква скорост, двоиката ще се вдига, тъй като USD/CHF е по-малкият множител.
В два случая обаче има сигурно движение надолу : лош фундамент за паунда или когато
франкът е използван като убежищна валута - при катаклизми или геополитически
фактори.

...1.12 не изглежда чак толкова невероятно и не чак толкова далечно. Зависи как ще се
развият някои неща в световен мащаб. И кой кого ще надхитри в битката за по-евтина валута.

Просто съм много дисциплиниран и не мога да променям нищо от начина си на игра.
Когато ми хрумне нещо ново, най-напред го пробвам в демото.

...от GBP/USD вече имам около 110 пипса +. Ще изчакам още, защото кабелът е в
очевиден възход / това го предвидих по-долу/. Най-вероятно ще оставя стоповете да си кажат думата.

Затворих дългата от 1.8167 на 1.8248 с 81 п. +. Нещо не ми се нрави движението
в последните 2 - 3 часа.

Аз съм опитвал с индекси и акции, но за сега само в демото. Вижда ми се крайно интересно и
перспективно и смятам да го включа в реалната. Но има доста още да се уча. Както и да си
изработя железни правила.

...Но не
забравяй, че наближава 30 юни. Освен ако американците не измислят нов трик за задържане на
долара евтин. Досега резултата от битката Европа - САЩ на тази тема е 1:1. Предстои реванш.

Има и друго. Идеята на утрояването и учетворяването е да приближа драстично цената до
текущия курс, за да може пазарът да я достигне по-лесно с един зиг-заг, дори запазвайки
основната си посока. Размерът на печалбата е само следствие, а не цел.

Проблемната позиция, която утроих е вече 25 п.+. )))

...не забравяй, че третия рунд от мача
Европа - САЩ в битката за по-евтина национална валута на практика започна. Засега резултатът
е 1:1. Кой кого? Мисля все пак, че срещу долар не се рита.
Излизам за около час. От сърце успех на всички !

... пак ще повторя - при мене това носи добри резултати /относително понятие/.
Но година и нещо за пробен период не е малко. И аз съм чувал за много фалирали търговци, но си
го обяснявам със слаби нерви, липса на дисциплина или липса на психическа подготовка.
Всичко това би могло да има ужасни последици.
Решил съм известно време да публикувам всички свои сделки, за да се види, че не говоря
празни приказки. Успех!

това не е никаква система, а средство за измъкване от тежка
ситуация и аз не го прилагам често, за което по някой път съжалявам. Например: имам в момента
дълга GBP/JPY от 197.92. Снощи курсът падна до 195 - минус три фигури. Ако бях учетворил,
щях да имам нова цена около 195.75. В момента щях да имам 240 п. +, а към 14:45, курсът беше
доста висок и щях да имам около 450 п.+.
Системата ми е по-скоро друга - НИКОГА не поставям стопове и никога не затварям на минус.
Няма и да чуеш такова нещо, освен ако не се случи нещо екстраординерно. Ако трябва, чакам и
месеци. Но след драстично приближаване на цената към курса, това се случва много бързо. И
при трнда има зиг-заги. А сравненията с покер, рулетка и хазарт са ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА.
Нали знаеш - когато фактите говоряти боговете мълчат. Желая ти успех.

Затворих дългата утроена от2.2873, ср. цена 2.2719 на 2.2891 с 72 п.+ = 216. )))

... Всичките си правила съм ги изработил и отиграл на демото.
И след това в реал не мърдам нито на йота от тях, след като се убедих, че ми носят успех. В
демото например открих, че в 95 % от случаите позицията НЯМА НАЧИН да не се върне там,
от където е тръгнала, въпрос на време е само. И ако се е отдалечила много от мене, а не ми се чака,
просто я приближавам значително, като добавям, ако трябва и няколко пъти. Непременно някоя
корекция или може би /??/ вълна, както чувам, че я наричат, ще ме стигне и замине с добра
печалба. Така обаче открих МНОГО ВАЖЕН ЗАКОН : имай винаги достатъчно остатък, за да не
се притесняваш и ако потрябва да умножиш някоя губеща и по 8. Защото в демото не ми пука,
както ти отбеляза, но тук доста ми пука.
Върнете се в началото
rosen_at
Кит

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Юни 27, 2006 12:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Е щом умножава губещите позиции - нямам какво да кажа за този Дон Карлос, освен, че не би трябвало да има никаква родствена връзка с успешния трейдър по принцип!

Ама как духовито го измислих! Smile
Върнете се в началото
whoami999
Цаца

МнениеПуснато на: Вто Юни 27, 2006 12:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Дон Карлос: През зимата ми попадна четиво за някакъв прочут спекулант от минали десетилетия, не му помня
името. Но беше англичанин. Той държал на заплата при себе цял щаб анализатори, които всяка сутрин
му докладвали анализите си. След което отивал на борсата, вече знаейки какво не трябва да
прави. И всичко това, защото забелязал, че между анализаторите няма много богати хора. Започнал
е със 300 паунда и е стигнал до стотици милиони.

Попрището "управление на пари" не е само на пазара. Това е божия дарба, особен вид
шесто чувство.

А за Елиът/така ли беше?/ наистина не съм чувал. Нито за вълните му. ))

Всъщност какво е "добър трейдър"? Човек който много знае, добър анализатор? Или човек,
който умее да управлява пари? Някой има ли мнение по въпроса?

Колко време е необходимо за движение от 500 - 600 пипса ? Часове, дни, седмици ? И колко често се
случва? Един път в месеца ? И при всички двойки ли или само при някои ? А когато ще се случи,
ти улучваш ли коя двойка ? А после и посоката? Извинявай, ама станаха повече условия, отколкото
в тото 2. Не е ли по-важен резултата, а не как го постигаш?
Аз правя тези пипсове средно за 5 работни дни. А по някой път двойно, дори тройно. Без никакви
претенции, че съм добър трейдър. Нещо повече - дори без желание да съм.
Желая ти успех !

Писах по долу, пак ще повторя. Добавям след 2, 3 или четири
фигури, САМО ЗА ДА ДОБЛИЖА МАКСИМАЛНО курса до моята цена и да спася позицията, като ме хване
корекция, НЕПРЕМЕННО със печалба. И то не дребна. Веднаж ми се случи да изляза със
близо 16 /шестнадесет / фигури плюс. И друго ще повторя - за година и нещо в реалната имам
само 4 сделки на загуба.

За книгата и анализаторите/бел на приватизатора Wink /
Дон Карлос:В началото го е започнал като хоби - бил е електротехник по професия. Но бързо разбрал,
че има голям талант. Зарязал техниката и когато се позамогнал и решил да се хвърли в дълбоките
води, се снабдил с анализаторите. Първо двама, после още двама, тези му били постоянните.
Отделно на хонорар е ползвал още няколко. И нещо много интересно - в условията му да работят за
него влизало и следното : никога да не се срещат, а ако това все пак се случи, да не разговарят на
професионални теми. Така си е осигурявал неповлияни мнения, дори само нюанси.

Разбира се, че дабелия акаунт е задължителен. И пак подчертавам, само в краен случай
усреднявам. Но който не го пробвал в демото, за да си изясни всичко или е склонен към
недисциплинираност, не бива да го прави. Затова изглежда чета по някога, че някой си
бил фалирал от усредняване ?!

Много лесно ги лекувам такива вироглави позиции. Просто удвоявам още веднаж. Движението надолу
не може да бъде вечно. Дори и при Великото рали на ЕUR/USD от близо 50 фигури, имаше много
корекции. Дори с по 7 - 8 фигури надолу.

... това, което пишеш е по-голям абсурд! Добре, като видя, че нещата вървят лошо,
затварям с -100 п. с намерение след още N брой пипсове, да отворя обратна и голяма печеливша
позиция. Чудесно като намерение! Добре, ама по закона на Мърфи, точно когато затворя, посоката
се обръща и аз си чопля носа с - 100 п. в джоба. Нататък нешата са неспасяеми. Тази позиция
остава ЗАВИНАГИ ГУБЕЩА. Разберете, бе хора, че ако човек е дисциплиниран КАКВОТО И ДА СТАВА, загуба
просто няма.

Освен това, подчертах веднаж,
че имам пълна готовност да добавя към акаунта незабавно. Но не ми се е налагало. НЯМА ДВИЖЕНИЕ
което да продължава безкрайно без корекция. Наи-много няколко пипса. Ето за това използвам
графиките. Разглеждал съм подробно всички инструменти за много години назад

А всеки говори от позицията
на своите правила. Аз също. Но щом тези правила ми носят успех, защо да ги променям? А и при
резултатите, които вече имам, едва ли ще фалирам. Освен ако не започна системно да се проявявам
като кретен.

Едва ли ще постъпя така. При първото удвояване ще имам цена 194. Но когато стигне 191, поло-
жението ще бъде критично, затова ще утроя. Средната цена ще бъде 192. При 192.50 ще имам
300 п. А ако се вдигне още? Освен това, аз ще бъда защитен от загуба, а ти - не. Ами ако на
191.50 вземе, че тръгне нагоре? Примерът ти е от позиция на знаене, а ти никога не знаеш какво ще стане.

След Сорос и другите, реалностите вече не са същите. Сорос показа нагледно как с пари на
кредит се правят чудеса. Освен, че си напълни джоба, той повлия на цели икономики, и то
бая мощни. И си има последователи. В сянка, разбира се. Така че дъна ли? Върхове ли?
Анализи ли? В един момент всичко става въздух под налягане.

Мисля, че дъната отиват в шеста глуха, ако Буш кихне или недай боже Бен Ладен. Или ако
Кукловодите имат нещо на ум.

Нямам нужда от загрижеността ти. Благодаря ти все пак. Питат - ме - отговарям. И в никакъв
случай нямам нужда от последователи. Не си товари комплексите на моя гръб.
А аз тази седмица пак съм над 500 п.+. В понеделник ще публикувам и рекапитулацията. Делата
говорят най-добре.
А ти не лошо да стоиш далче от форекса. Това не е занимание за нервни и неуравносени хора.
Дори и като хоби.

Принце, печелиш облога. С форекс се занимавам от година и малко. За рейнджа не мога да ти
помогна, защото не съм съвсем сигурен какво означава това. За сигнали и часови, какво беше /?/
не зная и не желая да зная, за да не се проваля. Предпочитам да печеля грозно и като невежа,
отколкото да губя красиво и като професор по форекс. За усредняването - въобще не го практикувам,
прилагам го само в краен случай. Колкото до връщането на курса, нищо не си разбрал. Никога не съм
казвал, че EUR/USD ще се върне на +- 0.84. от където тръгна през 2000 г.
Но че курсът няма да прави корекции от по 0.5 - 2 фигури,/колкото и ми трябва, за да ми се
изпълни замисъла/ за период от няколко месеца, накъдето и да е курса - това може да бъде
твърдение само на сляп човек или който го мързи да погледне графиките минало време.
И моля те, престани да ме провокираш под различни имена. Най- много да ме накараш да не
отговарям на никого във Форума, макар че с някои хора е истинско удоволствие да се общува.Или пък да ме накараш да напусна Форума завинаги. Ако това ти е целта - печелиш !
... Съчувствам ти.

Рекапитулация за седмицата 21- 25 юни:
AUD/USD - дълга от 0.6880 , затвотрена на 0.6904 + 24 п.
GBP/JPY - Дълга от 200.40, учетворена на 197.60, нова
средна цена 198.40, затворена от стоп на 198.86 с + 46 п. = + 184 п.
EUR/USD дълга от 1.2073 затворена на 1.2125 + 52 п.
GBP/USD дълга от 1.8167 затворена на 1.8248 + 81 п.
GBP/CHF дълга от 2.2873, утроена на 2.2642, нова средна
цена 2.2719, затворена на 2.2791 с + 72 п. = + 216 п.

ОБЩО + 557 п.

Отворени позиции от мин. седмица : GBP/JPY дълга от 197.92. Тази позиция трябваше
да утроя или учетворя в петък, когато курсът гравитираше около 195. Неизвършването
на тази операция малко ме стряска, защото е отклонение от дисциплината и правилата.
Освен това към момента щях да имам впечатляваща печалба от 600 - 800 п. А сега съм
минус 25-30 п. към момента. Верно, че дефицитът стигна в петък до 3 фигури, но.....

Йената не поскъпва, а пада разбира се. Ето движението й в последните часове.
USD/JPY - 107.45 - 108.35
GBP/JPY - 196.15 - 197.73
EUR/JPY - 130. 75 - 131.70
CHF/JPY - 85.90 - 86.50
В стремежа си да ме изгонят на всяка цена от форума, някои хора започват да говорят
глупости, за смях на кокошките.
Що така бе, А...ре?!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    FOREX-FREEZONE Форуми -> FOREX Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3 ... 81, 82, 83  Следваща
Страница 1 от 83

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Можете да качвате файлове в този форум
Можете да сваляте файлове от този форум