Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи 
 Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ChatChat   ВходВход 

обща система

Създайте нова тема   Напишете отговор    FOREX-FREEZONE Форуми -> ТЪРГОВСКИ ТАКТИКИ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
me4a_kryv
Ум, Белия делфин

Местожителство: На земята

МнениеПуснато на: Пет Фев 03, 2006 9:39 pm    Заглавие: обща система Отговорете с цитат

Аз съм решил да си направя собствена търговска система <то аз си имам ама да я осъваршенствам с новисти> и когато видях как се впуснахте в усъваршенстването на експерт ми мина през ум 4е веи4ки може да се саюзим за да създадем една TRADING система като например есенцията от вси4ки у4ители , професори най-добрите осцилатори най-добрите тренд следящи <а може и да стигнем успеваемост 85%> а кво ще кажите Question а накрая ще и направим един бек тест
rosen_at
Кит

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пет Фев 03, 2006 11:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Веднага ти давам моята система, носеща 100% успеваемост! Razz

ОсМА ти задава посоката/тренда, а на един мащаб по-ниска графика Форс Индекс (2) ти показва момента!

Роси, погледни тази златна комбинация за днес на дневна + Н4. Нали питаше къде е входа за днешните 100 пипса. Ами ОсМА пада относно днешния ден, а форса прави кристален затвор над нулата в 03:00 по моето летоброене или в 04:00 по това на СТС. Дефакто тогава е момента за поставяне на позицията, но виждаш, че до новината още не бяхме активирали евентуален сел стоп и имахме доста време днес да си сложим села за 100-те пипса.

п.с.: Хайде на бас, че ножицата на МАКД е трендов индикатор! Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
me4a_kryv
Ум, Белия делфин

МнениеПуснато на: Съб Фев 04, 2006 12:24 am    Заглавие: 11 Отговорете с цитат

какво ще кажеш за slow STO 10,5,5 аз го съ4етавам със RSI показва завъртането
rosen_at
Кит

МнениеПуснато на: Съб Фев 04, 2006 1:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще кажа следното:

Всички индикатори показват едно и също! Могат с еднакъв успех да се ползват различни комбинации или дори само един индикатор, но като комбинация на два съседни времеви мащаба!

Всяка търговска система ползваща индикатори подава сигнали доста често, като само малка част от тях сработват!

За да имаме висока успеваемост е необходимо допълнително условие, което да филтрита тези чести сигнали! Такова условие е теорията за тренда и фигурите. Най общо идеята е когато цената достигне до някоя възлова зона или диапазон, определени от теорията за тренда или пък е образувала фигура само тогава да се отчитат сигналите от системата, а в останалите случай, които са повече на брой да се пренебрегват. Idea

По форумите масово (да не кажа абсолютно) не се познава теорията за тренда и фигурите! Елдер я е събирал от едни стари книги и я е описал в неговата. Ценното е, че тя работи и в момента на форекс пазара и в частност при Е/$! Idea

Голяма взаимопомощ, може да се получи ако всички познаваме теорията и всеки поства свои интерпретации и виждания. Форекс тима е чудесна идея, но трябва да се води редовно и ако може с графики.

В тази връзка Жорка, бих искал и аз да се включа в тима, за да дам своя принос с каквото мога!
Върнете се в началото
me4a_kryv
Ум, Белия делфин

МнениеПуснато на: Съб Фев 04, 2006 7:48 pm    Заглавие: 11 Отговорете с цитат

благодеря ти росине 4е подкрепяш темата ама до тук ли ще спрем това което имаш предвид е конвенционалния анализ<маи така се казваше> >>фигури като глава и рамине,два връха, 3... т.н. тренд линии ,баираци,клин и т.н> << незнам какво е написал Елдер ама ако е това нее само тои всеки които запо4не да пише такава книга първо запо4ва с тези работи теорията на Доу <това е като във всяка прикаска ''Имало едно време''> по-късно великият Елдер ги подрежда в ред и тука ве4е виждаме каде стоят <глава и рамине,два връха, 3... т.н> но и това нее достата4но ''от старите ку4ета нови тактики няма да нау4иш'' аз мисля 4е следващата съпка към осъваршенстването е изу4аването на фракталите ;ЗАЩО; аз мисля 4е всеки ще подкрепи моето мнение 4е тези фигури ,вълни, candelsticks, се повтарят и другото име което разбива вси4ки сприхави техници , фундаменталисти... великият Ган е виждал то4но фрактали и тяхният ред във времето и маи времето <ако има такова> също е фрактал
rosen_at
Кит

МнениеПуснато на: Съб Фев 04, 2006 11:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мамака му! Изписах един чершав и си угасих компа от клавиатурата без да искам! Evil or Very Mad
Ще карам сега накратко, че нямам нерви да пиша чаршава повторно! Evil or Very Mad

Ган не е велик, а некадърен трейдър! Не е можел да печели от търговия и се е прехранвал от продажба на анализи на наивници!

Уникални методи и системи няма! И най великите спекуланти печелят от простия конвенционален анализ, но такъв какъвто го е описал Елдер, а не такъв какъвто масово се предлага в стандартните интернет статии и парфюмирани дебели книги на именити автори! Laughing

Аз лично още не съм срещнал по форумите колега, който да ми загатне че познава истинския конв. техн. анализ описан (преписан, не измислен) от Елдер. Книгата от която е преписвал основно е издадена в началото на миналия век. Казваше се "How To Bay Stocks" или "Как покупат акции" на Louis Engel.

Да моето мнение е, че трябва да спрем до тук, до конвенциалния анализ! Като след това ще ни е нужна дисциплина за успеха, а за ММ-а е излишно да говорим, тъй като там всичко си е чиста математика/теория на вероятностите черно на бяло и не може да се спори и обсъжда! Само трябва да се познава и прилага разбира се! Smile

От всичко до тук излиза, че единственото субективно нвщо в цялата система е дисциплината и спазването на собствените правила, така че там има смисъл да се дискутира и да се хвърлят усилия за усавършенстване! Останалите две са си константи и трябва само да се изучат! Smile
Върнете се в началото
me4a_kryv
Ум, Белия делфин

МнениеПуснато на: Нед Фев 05, 2006 9:14 am    Заглавие: 11 Отговорете с цитат

Добре Росие аз нямам намерение да споря щом несе вклиу4ват други зна4е темата е тъпа аз просто изках да 4уя разли4ни мнения като твоето кое е наи-добре да се ползва като индикатори,у4ени,доктори...ММ и т.н. но без да се обиждаш неотри4аи Ган след като незнаеш нищо за него и аз незнам достата4но но това 4е е бил скапан трендар нее много вярно много умнои глави през неговото време ,великата депресия... са утишле да правят анализ на кофите за боклу аз непознавам работата на Елдер но това 4е всеки път като седна пред компа за да търгувам трябвало да си казвам 4е съм нещатник <знам какво е имал предвит да несе главозамаиваш от успехите си> но несаъм съгласен аз когато седна си казвам 'хаиде да ги разбия да им покажа кои е мажът' маи и ти ако несе лъжа търсиш дъното за да се оттласнеш и да тръгнеш на готре не търси дъното а вархът ако нещо неработи или го ремонтираи или търси друго <кат моята система изка ремонт щото има много дупки>
rosen_at
Кит

МнениеПуснато на: Нед Фев 05, 2006 11:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

От къде знаеш, че не знам нищо за Ган? Това което го пиша за Ган го е писал Елдер, а той го е научил лично от сина на Ган, който работи като анализатор в Бостънска банка! (При смърта си състоянието на Ган е било 100к$, включително недвижимото имущество! Wink )

Не се тревожи за темата още почти никой не е намерил време да се включи. Сигурен съм, че другата седмица ще видиш тук мнения на доста колеги! Wink

Много си прав, че търся дъното, за да се оттласна! Всеки си избира какво да търси, дъно или връх! Wink
Не мога да кажа дали съм намерил вече дъното, но поне един проблем мисля, че съм си решил на този етап. А именно, че вече не ми се налага да си кривя душата, за да казвам всеки път пред компа, че съм нещастник, защото вече си го знам и е излишно да си го повтарям, тъй като вече съм дълбоко убеден в това и няма начин да повярвам в противното! Razz
Върнете се в началото
Don Juan
Рибка

МнениеПуснато на: Нед Фев 05, 2006 11:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Razz Laughing Razz
Роска, според мен ти си един от най-добрите колеги, които съм имал тук! Стискам палци (не на краката Razz ) да не се откажеш и да продължиш. Един от малкото си, които ме карат все още да пиша по форуми. СРОДНА ДУША Razz .

me4a_kryv
Ум, Белия делфин

МнениеПуснато на: Пон Фев 06, 2006 7:57 pm    Заглавие: 11 Отговорете с цитат

да бе роската е супер добре е да се говори с него ако си избирам противник за някав спор бих избрал именно него защото си падам по силната съпротива Laughing Wink

само малко инфо за Ган .сина му маи го е мраразел щото нее успял кат него за него несе говори както за баща му .а Елиат маи като срещне неговото име и наистина се 4увства НЕУДАЧНИК и се хваща за бутилката така 4е;само през 1933г. Ган е открил 479 позиции от който 422 са успешни а 57 губещти >А Question Cool < цитирам ''Този му успех нему изневирява ДО КРАЯ НА ЖИВОТА МУ'' До края на живота си пи4ели 50 000 000$ което сега се равнява на 500 000 000$ и ко смотан трендар А Laughing едва ли това са лъжи <може и да са ама има много привържаници които ще подкрепят тези факти>

me4a_kryv
Ум, Белия делфин

МнениеПуснато на: Пон Мар 27, 2006 10:25 pm    Заглавие: 11 Отговорете с цитат

Е аз да си направя заклщ4ението по моита си тема тя излези като монолог само дет роската се опита да помогне да разберем кое е най-доброто за прогноза на пазара положих доста труд жертвах и малко пари4ки <и не само аз май> несам занулил още акаунт и няма да стане скоро макар 4е доста намаля <ве4е е на своето дъно главно от това 4е играх с рогата на пред и неспазвах ММ за да забогатея бързо Very Happy ама.... Confused > за що играх с рогата на пред??? защото раз4итах на техни4еският анализ главно набялягах на вълните на елиат стоях си тренд линии и си правих непоклатими прогнози това ме караше да се 4увствам сигурен в себе си и когато имах ударен стоп отново отварях позицията в същата посока защото си мислех 4е това е само непредвидено движение <с други думи аз занех посоката а пазара не> и така когато се загледах малко в графиката без 4ерти4ки и никви индикатори разбрах 4е има много то4ки които можеш да свържеш с няква 4ерта ако броиш вълни по4ти винаги ще намериш 5 нагоре с тяхната корекция 3 на доло или ще си направиш няква си твоя интерпретация за корективно движение и ко разбираме от това как пазара е вървял до сега ами после естествено ако имаме завършена петица с корекция забелязваме новата и веднага се ка4ваме на нея за да изкярим от движението слагаме стопа под предното дъно<връх> както е по у4ебник и сме сигурни ама а... Shocked нещо спекло уж вълните са там уж по високо дъно апак... нещо се е слу4ело по новините нищо<когато има няква новина позара по-малко реагира от колкото когато се задържи със страни4но движение> естествно не се спирам пред нищо щот треба да открия <<системата>> и никои нетия казва <защот ли?> заех се с ония дятка дет мислил по-така и той ни казва в неговите книги да захвърлим вси4ки други щот нямат смисъл само тази я про4иташ няколко пъти и си готов ша праиш пари БЕ да това е Бил Уилиамс <пълни лакардий по нищо несе отли4ава от другите> и така и тоз го изу4ехме доста е прост и системата му също Very Happy естествено и той е психиятар кат другите ама имаше две работи които нау4их от него 1. че пазара от 15 до 30% от живота си е в тренд през останалото време неговия алигатор яде парите ви <тои и после ги яде ама...> и 2. което потвърждава заглавието на една от главите в някоя от книгите му беше ''ТЕХНИЧЕСКИЯТ АНАЛИЗ НЕРАБОТИ'' <беше нещо от рода> как да определим движението на пазара то не е фундаментално не е и техни4еско а е поведен4еско<с други думи има си свои характер като 4овек> да опитал се е дятката да е оригинален и с по-модерни методи да улови движението на пазара ама кат гледам тея дет споруват по неговата система малко се огъват Cool И ТАКА до тук ясно Exclamation Idea Exclamation ''Пи4ели само този който неиграе но този който неиграе изпуска влака на живота'' Б.С. Exclamation така 4е моя савет е изберете си или по-добре си направете собствени индикатори по тях се опитваите да разбирате характера на пазара <кога е в настроение да ви дава и кога не> определяите си нива на съпротива и подкрепа <но незалагаите много на фобото и тренд канали по-добре ги определяите с тренд следящи като МА,ЕМА...> <неотри4ам Фибонаций но той е за природата не е за пазара. а симетрийте ги отри4ам Evil or Very Mad > и когато отваряте позиция несе целете дале4е защото пазара може и да отиде до там ама колкото по-дале4е го 4акате да сигне толкова по-голяма е вероятността да мине първо през стопа ви отваряите позиция на минутни графики най-добре М5 и слагаите къси стопове <за да ви стигне акаунта за пове4е време Very Happy > ако спе4елите несе радваите много зада неядосате пазара Very Happy Wink и така ако някои иска да допълни нещо ще му бъда благодарен обичам да изслушвам чужди мнения особенно ако а обратно на моето
rosen_at
Кит

МнениеПуснато на: Вто Мар 28, 2006 5:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Никой не пише по темата, защото е невъзможно да се направи най-добра система с висока познаваемост! Ако иамше такава то тогава всичките пари на пазара щяха да отидат за кратко време на едно място и пазара да се разпадне!

Когато говоря за висока познаваемост имам пред вид, че трейдъра трябва да се променя заедно с пазара без да робува на едни и същи механични правила и индикатори! Аз се опитвам да правя това и затова отстрани изглежда, че си променям много често мнението и анализа.

Най-добрите трейдъри се променят много, но никой не е в състояние да се нагажда към пазара до безкрай и затова ние младите можем да разчитаме че е възможно в определени моменти да бъдем по-добри от вече доказаните и старите! Smile
Върнете се в началото
alesta87
Планктон

МнениеПуснато на: Вто Дек 21, 2010 12:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

molq vi kajete kakva e taq teoriq na elder ot koq sniga q 4etete Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    FOREX-FREEZONE Форуми -> ТЪРГОВСКИ ТАКТИКИ Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Можете да качвате файлове в този форум
Можете да сваляте файлове от този форум