Предишната тема :: Следващата тема |
Какъв лостов ефект предпочитате? |
1:50 и по-малък |
|
8% |
[ 4 ] |
1:100 |
|
42% |
[ 21 ] |
1:200 |
|
30% |
[ 15 ] |
1:500 и по-голям |
|
20% |
[ 10 ] |
|
Общо гласове : 50 |
|
Автор |
Съобщение |
Mateev Рибка
Регистриран на: 30 Ное 2005 Мнения: 705 Местожителство: Габрово, България
|
Пуснато на: Пон Окт 30, 2006 5:03 am Заглавие: Какъв лостов ефект предпочитате? |
|
|
Различните клиенти имат различни предпочитания за това с какъв лостов ефект искат да играят. Има привърженици както на ниския, така и на високия лостов ефект. По принцип професионалистите предпочитат по-нисък, а начинаещите - по-висок. Хазартните личности също предпочитат по-висок. Специално място заема 1:100, защото предполага много лесни изчисления на ум.
От брокерска гледна точка високия лостов ефект увеличава печалбата, защото дава възможност на начинаещите и на хазартните личности бързо да си загубят акаунтите. В същото време обаче се повишава риска от отрицателни акаунти при гап.
Като спекулант гласувах с 1:100. Свикнал съм с него от 5 години. Лесно си смятам на ум маржините и очакваните печалби. Нямам нужда от по-голям, защото даже и при 1:100 лимитирам процента на капитала, с който играя. Нямам нужда и от по-малък, защото ще ми се объркат сметките (с които съм свикнал).
Като брокер съм склонен да наложа някакви ограничения и да не се подвеждам от всеобщата мания за 1:500 и нагоре. Считам, че високите маржини по-скоро влошават имиджа и създават предпоставки за недоверие към надеждността на брокера. Според мене много големите маржини са индикация за брокер-мошенник или за брокер, който недооценява рисковете. Въпрос на време е такъв брокер да претърпи големи загуби, които могат да доведат дори и до фалит. При това даже знам как това може да стане. Нещо по-вече. Може да бъде предизвикано нарочно от някой по-едър клиент. При това клиента ще излезе на печалба от това. Но стига намеци. Все някога ще ви кажа как се прави това, но първо трябва да прецизираме нашите условия за търговия. За тази цел се нуждаем от вашето мнение по въпроса. Ясно е, че то ще е различно. Не е ясно обаче коя група има мнозинство, а ние искаме да се съобразим с мнозинството.
Предлагам да гласувате и след това да обосновете вашия вот. _________________ Успех! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dink Планктон
|
Пуснато на: Пон Окт 30, 2006 6:38 am Заглавие: |
|
|
гласувах 1:100 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stoqnova Рибка

|
Пуснато на: Пон Окт 30, 2006 6:46 am Заглавие: |
|
|
Гласувах с 1:100 защото е стандартен , но и той е излишно голям. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stslvv Планктон

|
Пуснато на: Пон Окт 30, 2006 7:02 am Заглавие: |
|
|
........................
Последната промяна е направена от stslvv на Вто Окт 31, 2006 6:54 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mvn Планктон
|
Пуснато на: Пон Окт 30, 2006 11:02 am Заглавие: |
|
|
Гласувах 500:1 и stopout level 1% и маи сбърках.Сега мисля че условията трябва да не носят загуба на брокера,но да са възможно най добрите за клиента. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vesko Цаца

|
Пуснато на: Пон Окт 30, 2006 12:21 pm Заглавие: |
|
|
С по-голям левъридж имаш повече свобода да играеш всичките пари които си вкарал в акаунта. Не е задължително да вкарваш целия си капитал в брокера В брокера могат да седят макс. 25% - колкото е и допустимия драудаун, а останалите е по-изгодно да са в банков депозит примерно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
victorcho Планктон

|
Пуснато на: Пон Окт 30, 2006 2:11 pm Заглавие: |
|
|
1:200 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Oktagon Планктон
|
Пуснато на: Пон Окт 30, 2006 2:29 pm Заглавие: |
|
|
Гласувах за 1:100 защото по-лесно се смята и съм свикнал на 3-ката !!!
Но нека си има и 1:200 , а иначе 1:500 е луда работа !!!
Здраве и Успехи _________________ ЗЛАТНОТО СЕЧЕНИЕ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
OPASEN Ум, Белия делфин

|
Пуснато на: Пон Окт 30, 2006 2:41 pm Заглавие: |
|
|
Нормално е да се предлага 1:200, дори и 1:500
Всеки има право да реши сам за себе си как да си загуби парите...
Аз лично гласувам за 1:200, защото така наистина се дава шанс на колегите с по-малки сметки да заиграят сериозно на пазара, въпреки по-големия риск, който ще поемат, но, пак да кажа, всеки има право да си определя сам риска!
Та нима като си пускаме фиш за Еврофутбол някой гледа фиша и ти казва, че поемаш голям риск???
PS: Казвал съм го и преди, казвам го и сега - НЕ СЪМ КЛИЕНТ НА СТС, НО ... ИСКАМ ДА СТАНА СЛЕД ВРЕМЕ Най-малкото за да си диверсифицирам риска между брокерите!
Нека това да се има в предвид, като се обработват резултатите от Анкетата  _________________ FOREX - новобранец (18 месеца Real Trade)
няма да се откажа без бой !!
само не ме бийте много, че не нося... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
xxx Site Admin

|
Пуснато на: Пон Окт 30, 2006 3:43 pm Заглавие: |
|
|
Гласувах с 1:500.
Ето защо:
-откривам си сметка с 1500$ при 1:100 и започвам да играя евро/долар с 1 лот. Губя 300$ и ми се налага да намаля лота.
-откривам си сметка с 1500$ при 1:500 и започвам да играя EURUSD с 1 лот. Губя 1200$, но все още мога да си позволя да играя с 1 лот.
Изводите може да си ги направи всеки. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Mateev Рибка
|
Пуснато на: Пон Окт 30, 2006 3:43 pm Заглавие: |
|
|
stslvv написа: | Моето мнение - 1:100 .С това съм свикнал .
Г-н Матеев,не е ли редно да се съобразите с мнението преди всичко на вашите реални клиенти,а не с всички мнения във форума?Мисля че не е редно,хора,които не са рискували пари при вас, да определят условията за търговия на вашите клиенти.Не мислите ли ,че това може да бъде режисирано от ваши конкуренти с цел отлив на реални клиенти от вас? |
Въпроса е малко спорен. Ако се съобразявам само с мнението на нашите клиенти, то това означава, че се боря да не ги загубя. Което по принцип си е правилно. Ако обаче се съобразявам с мнението на всички, то това означаваа, че се боря да привлека и допълнителни клиенти.
Трябва да се отбележи, че според теорията на маркетинга, клиентите се делят на различни целеви групи, които имат различни предпочитания. Например:
1. Начинаещи, напреднали, професионалисти
2. Пипсовчици, Intraday, EndOfDay и дългосрочно играещи
3. Хазартни личности и разумно планиращи
4. Играещи със стратегии и играещи без стратегии
5. Ползващи стопове и неползващи стопове
6. И т.н. и т.н. Списъка е много дълъг
Ясно е, че не може едновременно да бъдат удовлетворени абсолютно всички целеви групи, защото изискванията им към условията за търговия са противоречиви. Следователно брокера трябва да подбере определен кръг от групи, на които да угоди, с ясното съзнание, че това ще доведе до отлив на клиенти от другите групи. Това се нарича позициониране на пазара. С това позициониране брокера дава ясни индикации кои целеви групи иска да му станат клиенти и кои не иска. Например Mercedes има технологични възможности да пусне кола от типа на Трабанта, но никога няма да си го позволи, защото лошия имидж на Трабанта ще влоши и имиджа на Мерцедеса. Или обратния пример - някой неизвестен производител от остров Тамбукту наистина пуска най-добрия телевизор в света. Кой ще му повярва и кой ще го купи? Ами моето поколение си вярва на Sony и Hitachi, а поколението на сина ми - на LG и Samsung.
За всеки един брокер трябва да се разсъждава от позицията на казаното по-горе. Няма добри и лоши брокери. Има различно позиционирани брокери, всеки от които си има своите целеви групи клиенти. Няма добри или лоши условия за търговия. Просто условията на различните брокери са различни, защото те искат да привлекат или да отблъснат различни целеви групи клиенти. СТС Финанс също полага големи усилия за своето правилно позициониране от гледна точка на стратегията на фирмата. Пускането на тези анкети всъщност предствлява едно проучване за мненията и настроенията на различните целеви групи. И когато се вземе окончателно решение за нашето позициониране, то тогава определени групи ще бъдат удовлетворени и евентуално ще станат клиенти на СТС, а други ще бъдат недоволни и евентуално ще го напуснат.
От позицията на горната логика излиза, че независимо от това каква промяна направим, винаги ще има и доволни и недоволни. Недоволните естествено започват да плашат брокера с напускане (че и му прогнозират мрачно бъдеще), защото си мислят че тяхната целева група е единствената и всички останали мислят като тях. Това обаче не е така. _________________ Успех! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stslvv Планктон

|
Пуснато на: Пон Окт 30, 2006 3:57 pm Заглавие: |
|
|
...............
Последната промяна е направена от stslvv на Вто Окт 31, 2006 6:48 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vesko Цаца

|
Пуснато на: Пон Окт 30, 2006 4:02 pm Заглавие: |
|
|
По принцип левъриджа сам по себе си не ти определя степента на риска. И с левъридж 400:1 и с 100:1 можеш да отвориш при СТС позиция с 1к EUR USD и 30п стоп и риска ще е 3$ и в двата случая.
Блокирания марджин в единия случай около 3$, а при 100:1 - около 13$. Вече сам си решаваш с колко к ще отвориш и на колко бой можеш да носиш |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stslvv Планктон

|
Пуснато на: Пон Окт 30, 2006 4:03 pm Заглавие: |
|
|
...............
Последната промяна е направена от stslvv на Вто Окт 31, 2006 6:47 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Mateev Рибка
|
Пуснато на: Пон Окт 30, 2006 4:03 pm Заглавие: |
|
|
stslvv написа: | Мдааааа,с цел позициониране на пазара ще изтървем питомното за да гоним дивото  |
Има такава опасност. Именно поради тази причина последните дни работим интензивно по проучването на клиентското мнение по редица въпроси. Целта е да удовлетворим колкото се може по-вече целеви групи, без при това да поемаме неоправдано големи рискове. Ясно е, че трябва да се направи някаква промяна (може и към по-добро) и в момента дискутираме параметрите на промяната. Целта е да привличаме нови клиенти, а не да губим съществуващи. _________________ Успех!
Последната промяна е направена от Mateev на Пон Окт 30, 2006 4:07 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Можете да качвате файлове в този форум Можете да сваляте файлове от този форум
|
|