Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Mr.Profit Цаца

|
Пуснато на: Сря Май 28, 2008 9:20 pm Заглавие: |
|
|
Ехх, Прото, Прото И двете инвестиции са хубави и продължавам да го твърдя към настоящия момент.
ATERA няма да падне под балансова стойност 1.87, а ADVEQ не е падало под 1.08 по време на кризата доколкото си спомням. Все пак те правят дялово инвестиране и няма корелация с индекси и общ пазар.
Поздрави! _________________ Keep going ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Poreden Шаран

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 10:20 pm Заглавие: |
|
|
Айде Елана досъсипват Крема.
Наблюдавах като пада до 1.56 как те точно наливаха спада.
От вчера наблюдавам същия процес-нещо като С надолу.
Въпроса е дали ще го фалират.
Защото една гола земя може и да има някаква стойност,
но с тези кредити и задлъжнения е точно капка в морето.
Въпроса е политически-точно толкова,колкото и при създаването му.
Има шанс спекулативно за големи печалби,има шанс и за повторение
на Химко.
Аз залагам на вариант 2 и гледам отстрани.
Наздраве. _________________ "... всекиму,който има,ще се даде,а от оногова,
който няма,ще се отнеме и това,що има." |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the_wish Планктон
|
Пуснато на: Пон Юли 21, 2008 9:40 pm Заглавие: |
|
|
Един малко страничен въпрос!
Интересуват ме акции на КОЛОРА АД (София). Дружеството не е публично. Ако някой разполага с акции и желание нека да ми пусне едно съобщение |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Poreden Шаран

|
Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 11:34 am Заглавие: |
|
|
Здравейте.
От една седмица тече масирана атака в подкрепа на Монбат.
Дружеството било сред едно от най-добрите на БФБ.
Акциите му продължават да падат.
Аз лично нямам мнение и намерения,
но се чудя какво точно става и защо ли. _________________ "... всекиму,който има,ще се даде,а от оногова,
|
Върнете се в началото |
|
 |
GGG Кит

|
Пуснато на: Чет Юли 31, 2008 11:38 am Заглавие: |
|
|
Да живее БФБ.
Да живее българското правителство. Абе това чудо верно се е устремило към 800.  _________________ Всички цени, за които пиша са Бидове |
|
Върнете се в началото |
|
 |
GGG Кит

|
Пуснато на: Чет Юли 31, 2008 1:22 pm Заглавие: |
|
|
Писах тука едно мнение, ще взема и при нас да го пусна.
Последните 9 месеца Българският фондов пазар е в непрестанен срив. Вече достигнахме нива под 1000 или 50% обезценка спрямо най-високите стойности. Изгледите спадът да продължи са доста големи.
На какво се дължи този негативен тренд. Според мен има няколко основни и много ясни причини. Ако приемем, че Софикс е някаква представителност за българската икономика, то причините важат и за цялата държава.
1. Външни причини. Вече година има сериозна ликвидна криза активирала се с ипотечния срив в САЩ и задълбочила се с отписването на активи от най-големите международни финансови институции. Следствие от Ипотечната криза е преди всичко сривът в доверието и оскъпеното междубанково финансиране. Засега централните банки се справиха с проблемите временно, наливайки огромна ликвидност. Това не е лечение и ако не се вземет структорни мерки отново ще лъсне кухината наречена примерно Фреди и Фани /гигантски финансови дружества опериращи на вторичния ипотечен пазар в Сащ/. Как влияе това на България. Международното финансиране е затруднено и леко оскъпено, което автоматично води до по-висока цена на кредита и Преките чуждестранни инвестиции в страната.
Все пак този проблем не бива да се преекспонира, защото рисковата премия се повишила с неповече от 0.5%.
2. Вътрешни причини Тук ще разделя проблемите в няколко категории.
а. Структурни проблеми. Съществува схващането, че българската икономика е много тромава, с огромен търговски дефицит, ниско кпд и никакво кноу хау. Аз съм на мнение, че точно огромния дефицит би позволил да се компенсират десетките години изоставане, чрез ускорени инвестиции. Това на практика се случваше последните 6 години, което повиши стандарта на живот на българина. Да има структурни проблеми, като вноса на горива (постоянно поскъпващи) енергоемкостта на икономиката и т.н., но този показтел постоянно се повишава, като съотношение с БВП.
б. Политически проблеми. Ето тук е основният проблем на страната. Ако не ме лъже паметта преди да се появи тройната коалиция имахме 14 поредни повишавания на кредитния рейтинг. Сега вече успяха да ни го смъкнат, на следващата оценка, предполагам, пак ще има корекция надолу. С действията си успяха да изгонят дребните спекуланти, купуващи имоти (тука с бездействията си и тоталното презастрояване), чуждите инвеститори на фондовите пазара и последно успяха да блорат европейските фондове. Обикновенния човек казва , аз и без това не съм видял нищо от тези пари, но не е така, по метода на мултипликация те влизат в икономиката и се завъртат, като достигат до всеки от нас.
България е прекалено малка за да тежи или да допринася твърде много. Само от нас зависи да живеем добре.
Мерки за правене на много пари.
Представете си, че идва правителство на власт, примерно ББ и решава да работи безкористно следващите 4 години, без да краде, без корупция и политически поръчки. Какво би се случило със съвсем малко усилия. Колелото тряба да се завърти през еврофондовете. Тотална прозрачност по всеки един показател, освободени средства и продължаване на програмите. Това автоматично значи повишено кредитиране за икономиката в размер поне 150% на европарите или сумарно над 28 милярда евро за 4-5 години. Ако дейностите са прозрачни, тези средства в голяма част ще се влеят в БВП.
Тези деистивя биха дали позитивен сигнал за инвеститори и поради удобната ни локация, най-накрая може и да спечелим няколко добри проекта.
Ако се съди от статистиката досега, Преките чуждестранни инвестиции би трябвало 3 кратно да надхвърлят еврофондовете за периода. Примерно с някакъв лаг във времето около 35-40 милиарда евро. Не на последно място, това ще даде сигнал за много спекуланти и инвеститори, че страната е отново позитивна и те ще започнат да инвестират през фондовия пазар отново в икономиката.
Как управляващия може да стане много-много богат и народа да го обича. Просто да намери финансиране и да закупи софикс, да прави репа на всеки 10% ъп и да гони 300% повишение за 4 години. Това пави под 40% на година. Спокойно със сума от 100-на милиона може да се направят милярд и кусур и единственото, което трябва да се прави е да върши работа добре за обественото мнение.
Ако и следващите се улеят, на по-следващите избори нахлувам в политиката Very Happy
Как да се възползваме ние. Ами много просто, трябва да си изберем политик, на който да вярваме и заедно да забогатеем. А в някой друг пост ще ви напиша технически, какво трябва да правим. _________________ Всички цени, за които пиша са Бидове |
|
Върнете се в началото |
|
 |
rosen_at Кит

|
Пуснато на: Съб Авг 02, 2008 3:37 pm Заглавие: |
|
|
Следващите ще се улеят гарантирано, защото ще са от старото крадливо мръсно тесто!
Само ако направим ние една форекс партия и вземем пълната власт ще оправим нещата!
Да не би някой да е знаел или да е направил така че да бъдат спрени фондовете и случайно този някой да е разпродавал софикса преди на високото, а сега да знае точно кога ще влезат фондовете и тайничко да почне да купува в ниското! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
GGG Кит

|
Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 2:27 pm Заглавие: |
|
|
Ей софикса днеска затворил на 999.99 _________________ Всички цени, за които пиша са Бидове |
|
Върнете се в началото |
|
 |
rosen_at Кит

|
Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 2:52 pm Заглавие: |
|
|
GGG написа: | Ей софикса днеска затворил на 999.99 |
А някъде може ли да се търгува директно софикса или само отделни акций се търгуват, че мисля да навлизам във водите на великата българса фондова борса, това чудо неземно дето винаги расте на общо основание! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
GGG Кит

|
Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 2:54 pm Заглавие: |
|
|
rosen_at написа: | GGG написа: | Ей софикса днеска затворил на 999.99 |
А някъде може ли да се търгува директно софикса или само отделни акций се търгуват, че мисля да навлизам във водите на великата българса фондова борса, това чудо неземно дето винаги расте на общо основание! |
Може, ама не в бг _________________ Всички цени, за които пиша са Бидове |
|
Върнете се в началото |
|
 |
protagonist Кит

|
Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 4:28 pm Заглавие: |
|
|
GGG написа: | Да живее БФБ.
Да живее българското правителство. Абе това чудо верно се е устремило към 800.  |
200 е дългосрочната тенденция
В крайна сметка фундамента надделява, а той е ясен на всички, няма никаква икономика в България. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Pirin Планктон

|
Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 11:27 pm Заглавие: |
|
|
protagonist написа: | GGG написа: | Да живее БФБ.
Да живее българското правителство. Абе това чудо верно се е устремило към 800.  |
200 е дългосрочната тенденция
В крайна сметка фундамента надделява, а той е ясен на всички, няма никаква икономика в България. |
Не е така. Виж, че мъжа на Галена прави вафли. Тузар номер 1 у България, голем бизнес. _________________ Тълпата, това съм аз !  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Форекс Форексов Цаца

|
Пуснато на: Пет Авг 08, 2008 9:28 am Заглавие: |
|
|
Ще видим бг МОЛ-ономиката докъде ще стигне. Може Софикса да ни е последната грижа _________________ "Скалперите са най-големия бич за един брокер" - Р. Матеев
http://metatrader5.blogspot.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
protagonist Кит

|
Пуснато на: Съб Авг 09, 2008 3:06 pm Заглавие: |
|
|
Г-3, тая тема не можем ли да я прехвърлим при форекса и там ако може да й сложиш статут на важна, за да стои най-горе, но последното не е задължително, защото и като обикновена да стои пак ще е нагоре, защото постоянно ще има някой писал.
Айде бе Жоро, моля ти се! Много е готина темата, а само заради нея трябва да влизам в цял друг раздел. Сложи я във форекса , моля те ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Poreden Шаран

|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 8:01 pm Заглавие: |
|
|
protagonist написа: | Г-3, тая тема не можем ли да я прехвърлим при форекса и там ако може да й сложиш статут на важна, за да стои най-горе, но последното не е задължително, защото и като обикновена да стои пак ще е нагоре, защото постоянно ще има някой писал.
Айде бе Жоро, моля ти се! Много е готина темата, а само заради нея трябва да влизам в цял друг раздел. Сложи я във форекса , моля те ! |
Айде,Жоре,и аз като Прото ти се моля.
Мисля да изчакам Софарма на 3 лв и започвам .
Марджина на БФБ не е за мен. _________________ "... всекиму,който има,ще се даде,а от оногова,
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Можете да качвате файлове в този форум Можете да сваляте файлове от този форум
|
|