Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
hi Планктон
|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 5:42 pm Заглавие: Moving Average |
|
|
доколко е разпространена според вас практиката да се ползва пресичането на две МА с различен период освен разбиресе популярните ЕМА12 и ЕМА26.
rosir спомена нещо за 200 МА като съпорт/резистънс но неразбрах за SMA или за EMA ставаше въпрос. дАнте също спамеше из форума на алпари за EMA21 EMA55 EMA89 но изглежда са му омръзнали МА-тата. |
|
Върнете се в началото |
|
|
spasov_v Планктон
Регистриран на: 03 Авг 2005 Мнения: 75 Местожителство: dobrich / svishtov
|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 6:27 pm Заглавие: |
|
|
незнам точно
но потърси си информация за системата на "Buneygirl"
щото и аз търся ,ако някои може да я обесни на български накратко или да побликува информация за тях ще съм много благодарен |
|
Върнете се в началото |
|
|
rider Планктон
|
Пуснато на: Съб Сеп 10, 2005 2:29 pm Заглавие: |
|
|
................
Последната промяна е направена от rider на Нед Мар 11, 2007 3:55 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
|
spasov_v Планктон
|
Пуснато на: Съб Сеп 10, 2005 2:41 pm Заглавие: |
|
|
тази стратегия на крастосване на МА се изпозва на 4 часова графика а цента за влизане и излизане се следи на по малки графики
поне аз доколкото съм запознат |
|
Върнете се в началото |
|
|
rider Планктон
|
Пуснато на: Съб Сеп 10, 2005 4:34 pm Заглавие: |
|
|
......
Последната промяна е направена от rider на Нед Мар 11, 2007 4:23 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
|
spasov_v Планктон
|
Пуснато на: Съб Сеп 10, 2005 7:23 pm Заглавие: |
|
|
и други ми го препоръчаха този сайт
проблемът ми е че стана 3 дена се опитвам но немога да го отворя
ако я имаш статията моля те пратимия на spasov_v@abv.bg
и мерси за инфото за МА |
|
Върнете се в началото |
|
|
rider Планктон
|
Пуснато на: Съб Сеп 10, 2005 7:57 pm Заглавие: |
|
|
.......
Последната промяна е направена от rider на Нед Мар 11, 2007 4:24 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
|
spasov_v Планктон
|
Пуснато на: Съб Сеп 10, 2005 8:43 pm Заглавие: |
|
|
мерси много |
|
Върнете се в началото |
|
|
Poreden Шаран
|
Пуснато на: Съб Сеп 10, 2005 9:27 pm Заглавие: |
|
|
Spasov това намерих на компютъра си,дано е това,което търсиш.
http://www.geocities.com/rgg_group/bunnygurl.zip
Иначе системката на Бънигърл съм я тествал и изпробвал преди около година,
не даваше лоши резултати.
Успех. |
|
Върнете се в началото |
|
|
spasov_v Планктон
|
Пуснато на: Пон Сеп 12, 2005 3:30 pm Заглавие: |
|
|
благодаря на всички които ми обърнаха внимание |
|
Върнете се в началото |
|
|
vesko Цаца
|
Пуснато на: Съб Сеп 17, 2005 1:14 am Заглавие: |
|
|
Tunel method- принципа е подобен на бънигърл- входа е когато цената излезе от средните си стойности и тръгне в някаква посока. А изходите с няколко лота последователно при достигане на определени нива. В същото време се трейлира и стопа.
Гледа се графиката на 1ч. МА оформящи тунела са 144ЕМА и още някоя близка до нея пак с число на фибоначи. За съжаление някъде съм го затрил файла и не мога да го намеря на компютъра си. |
|
Върнете се в началото |
|
|
rosir Шаран
|
Пуснато на: Съб Сеп 17, 2005 9:30 am Заглавие: |
|
|
здравейте. нещо съм пропуснала тази тема, затовачаксега взимам отношение.
200 МА е много важен индикатор, според който големите инвеститори ориентират действията си. Затова си струва и ние, малките рибки, да я наблюдаваме. Аз лично доста често я забравям, но това естествено не омаловажава значението й. Но пък Асен я използва постоянно и може би може да даде повече информация за нейното използване.
Тъй като целта на използването й е да се ориентираме за по-дългосрочни движения, по-логично е да се използва SMA (обикновено се обозначава само с МА), защото експоненциалната дава тежест на последното движение.
Относно използването на 2 или 3 ма (без значение на техния вид) бих коментирала следното:
- за какво ни е този модел? - за да хващаме големи движения
- кога започва голямо движение - след спокоен период (база, фигура) или дивергенция
- тези два извода ни дават насока къде е най-добре да използваме крос на ма - за пробив на фигура/база или вход при дефинирана дивергенция.
- като допълнение можем да използваме и една дългосрочна МА, което ще ни даде филтриране на фалшиви сигнали, но пък ще изпускаме първоначалните движения. Решението си го взима всеки сам на базата на достатъчно информация от направени тестове.
Надявам се това да е от полза. |
|
Върнете се в началото |
|
|
hi Планктон
|
Пуснато на: Съб Сеп 17, 2005 2:56 pm Заглавие: |
|
|
повече на тази тема:
rosir написа: | 200 МА е много важен индикатор, според който големите инвеститори ориентират действията си. |
посочете други такива МА, или състояния предизвикани от тези МА (отблъскване от МА, осцилиране покрай МА, пресичане на 2+ МА, обръщане на посоката на МА) които са всепризнати и им се обръща внимание.
благодаря. _________________ с колегите изследваме графики, аз съм вторият от ляво. |
|
Върнете се в началото |
|
|
paLafnik Планктон
Регистриран на: 16 Ное 2005 Мнения: 94 Местожителство: vinagi sum v dvijenie
|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 8:12 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте на всички. Повечето от вас не ме познават, новак съм във ФОРЕКСА и преди около месец започнах да чета литература върху темата и да се разхождам из форума. Естесвено като всеки новак ще трябва да изпробвам различни стратегии и да си избера тази която ме задоволява и евентулно да я префасонирам така както на мен ми харесва. В този форум доста от вас са постнали разни стратегии.
Сега май дойде момента да изкритикувам повечето от вас тук, които ПОСТВАТ доста немарливо според мен разни непълни и разбъркани стратегии. Аз може и да съм новак, но това не ми пречи да забележа нещо, което направо може на човек да му извади очите, а именно че всяка една стратегия трябва представлява следното нещо:
Наименование(име) на стратегията
1. Валутна двойка която се търгува, ако може да се използва с всички, при коя дава най добри резултати и т.н.
2. При какво състояние на пазара е приложима стратегията
3. Индикатори, които се използват.
4. Правила за ВЛИЗАНЕ.
5. Правила за поставяне на СТОП.
6. Правила за ИЗЛИЗАНЕ и закриване на позицията.
7. Правила за допълване на позицията – брой допълвания, кога се правят,в какъв размер и т.н.
8. Правила за управление на КАПИТАЛА.
Пре повечето поствани стратегии липсват доста от елементите. Според мен нищо не ви пречи преди да постнете дадена стратегя, да проверите дя ли тя е пълна. Този момент е доста важен според мен.
Ако бъдем немарливи при написването(описването) на стратегиите, най-вероятно ще бъдем такива и при тяхното изпълнение. Тук има и новаци като мен, нека вие по-опитните да не бъдете лоши примери за подражание, а напротив точно обратнот.
Това което предлагам е да бъдем малко по-подредени при изложенията , без значение на какъв език е написанотоSmile
Сега някой ще може ли да постне стратегията Bunny Cross, но описана по горепосочения начин, тъй като там където я мернах из форума липсваха точки 6 и 8, които май са доста важни..... _________________ Postiganeto na finansova nezavisimost e putqt kum svobodata ! |
|
Върнете се в началото |
|
|
bnight Рибка
|
Пуснато на: Чет Яну 19, 2006 7:41 am Заглавие: |
|
|
paLafnik доста от разсъжденията ти са доста правилни даже бих казал че доста голяма част от стратегиите изобщо побликувани в нет-а не са завършени. Простата причина е че никои не си дава труда безплатно а споделянето на изтрадана система за търговия е имено това за това и най-важните елементи от дадена стратегия винаги са пропуснати в повечето случей напълно съзнателно. Другият момент е че не винаги на лист-а хартия може съвсем точно да опишем алгоритъма по който изчисляваме абсолютно всичко от дадена система. Имено за това и е толкова трудно да се изработи автоматизирана система на търговия. Имам система която знам че работи и едни от най-амбициозните и добре подотвени програмисти в страната и пак е невъзможно да създадем експертна система по нея. А колкото до бъни кроса системата просто никаде не е побликувана цялостно. BunnyGirl не се появява вече по форуми и не споделя опита си заради инвеститорите който я позлатиха за да може тя да запази системата си само за нея и за техните пари. А аз лично не съм чул за друг трейдър ползвал нейните резултати който да е стигнал и на половина на нейното ниво. Сам разбираш че съставянето на работеща система е повече от трудна задача и най-важното това е строго индивидуална задача. Аз мога да ти дам отговорите за пазара който са в главата ми но това ще са мойти отговори и със сигурност няма да ти донесат успеваемост каквато генерирам аз. Мисля че това е което имам да кажа по повод на твоя пост иначе много точно си напипал моментите през който минава дадена система. Успех. _________________ http://bnight.sytes.net Няколко интерсни неща за форекс-а и Валутни анализи за основните валути.
http://bnight.sytes.net/phpbb2/index.php - Вече и форум. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|